PICKAT İnceleme

   Merhaba sevgili okurlar. Bu yazımızda İstanbul Teknik Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Marmara Üniversitesinin ortak çalışması ile oluşturulmuş PICKAT'ı inceliyeceğiz.
 
    PICKAT geliştirme  -daha doğrusu pic programlama kartı da denilebilir- kartı, arduino ile olan benzerliği ile arduino shieldlerini kullanabilmemizi sağlıyor. Belki de en büyük avantajlarından biri bu özelliği olan PICKAT, arduino ile yaptığınız projelerin daha detaylısını ve iyisini yapabilmenizi sağlıyor.
   Üstteki resimde de gördüğünüz üzere Microchip firmasının ürettiği Pic18F2550 işlemcisi, kristali de dahil olmak üzere tam anlamıyla kullanıma hazır bir kart haline getirilmiştir. Kartın çalışma voltajı 3.3v ile 5v arasında üzerindeki jumperlar ile kontrol edilebilmektedir.
   Pic'in port numaralarını hangi pine bağlandığını takip ederek hiç bir kuruluma gerek kalmadan hemen projeler geliştirmeye, kodlarınızı simülasyonlarda değil direk pic inizde deneme fırsatını bulabilirsiniz. Kendi resmi siteleri olan www.pickat.org üzerinden tüm bilgilere ulaşabilir www.elektroinfo.org
üzerinden örnek projelere ulaşabilirsiniz.
      PICKAT'ın kendi idesini ve bootloaderını
kullanarak  kodlarınızı hazırlayıp karta yükleyebilirsiniz.
  En yakın zamanda PICKAT ile yapacağımız çalışmaları sizlerle paylaşacağız. Esen kalın.
Youtube sayfamızdan takipte kalın.

Yorumlar

Yorum Gönder